Voeding & Horeca 3e graad

Studieprofielen 3e graad

Finaliteit

dubbele finaliteit

Interessevelden

de wereld van de horeca | voedingswaarden en gezondheid (theorie, praktijk, wetgeving) | ondernemingszin

Profiel

Je wil kennis én vaardigheden ontwikkelen in de wereld van zowel keuken en restaurant, als logies en onthaal. Je hebt oog voor voedingswaarden, gezondheid, veiligheid en hygiëne. Horeca betekent ook ondernemen. Je leert economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. Deze opleiding gaat verder dan de theorie: je oefent ook in gasten gastvrij onthalen en bedienen en leert het belang van teamwerk. Je bent een vlotte communicator, zowel in het Nederlands als in je vreemde talen.

Na de derde graad

Hotelmanagement, Wellbeing– en vitaliteitsmanagement, professionele bachelor Voedings -en dieetkunde, postgraduaat Voeding en gezondheid, postgraduaat Diabeteseducator, bachelor in de Voedingstechnologie

theoretisch □□■□□ praktisch

Finaliteit

arbeidsmarktgericht

Interessevelden

de wereld van keuken en restaurant | dieetleer

Profiel

Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten op een zorgvuldige manier kunt verwerken tot een voedzame maaltijd voor een grote groep mensen. Dat je daar specifieke toestellen moet voor gebruiken en speciale productietechnieken moet voor ontwikkelen is boeiend. Je verdiept je in dieetleer en economisch en duurzaam handelen in de context van de grootkeuken. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om gasten te bedienen, ook in je vreemde talen. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken.

Na het 6de jaar

Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager 

theoretisch □□□□■ praktisch

Finaliteit

arbeidsmarktgericht

Interessevelden

de wereld van keuken en restaurant | gasten gastvrij onthalen en bedienen

Profiel

Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten volgens de regels van de kunst omzet in de heerlijkste gerechten. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om een ware gastheer/-vrouw te zijn in de zaal, ook in je vreemde talen. Gezondheid, voedingswaarden, duurzaamheid, hygiëne zijn belangrijke begrippen voor je. Je wil uitblinken in het ontvangen en bedienen van gasten, voorstellen en serveren van gerechten en dranken, creatief en flexibel werken. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken. 

Na het 6de jaar

Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Grootkeukenkok, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager  

theoretisch □□□□■ praktisch

Horeca

Finaliteit

dubbele finaliteit

Interessevelden

de wereld van de horeca | voedingswaarden en gezondheid (theorie, praktijk, wetgeving) | ondernemingszin

Profiel

Je wil kennis én vaardigheden ontwikkelen in de wereld van zowel keuken en restaurant, als logies en onthaal. Je hebt oog voor voedingswaarden, gezondheid, veiligheid en hygiëne. Horeca betekent ook ondernemen. Je leert economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. Deze opleiding gaat verder dan de theorie: je oefent ook in gasten gastvrij onthalen en bedienen en leert het belang van teamwerk. Je bent een vlotte communicator, zowel in het Nederlands als in je vreemde talen.

Na de derde graad

Hotelmanagement, Wellbeing– en vitaliteitsmanagement, professionele bachelor Voedings -en dieetkunde, postgraduaat Voeding en gezondheid, postgraduaat Diabeteseducator, bachelor in de Voedingstechnologie

theoretisch □□■□□ praktisch

Grootkeuken en catering

Finaliteit

arbeidsmarktgericht

Interessevelden

de wereld van keuken en restaurant | dieetleer

Profiel

Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten op een zorgvuldige manier kunt verwerken tot een voedzame maaltijd voor een grote groep mensen. Dat je daar specifieke toestellen moet voor gebruiken en speciale productietechnieken moet voor ontwikkelen is boeiend. Je verdiept je in dieetleer en economisch en duurzaam handelen in de context van de grootkeuken. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om gasten te bedienen, ook in je vreemde talen. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken.

Na het 6de jaar

Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager 

theoretisch □□□□■ praktisch

Restaurant en Keuken

Finaliteit

arbeidsmarktgericht

Interessevelden

de wereld van keuken en restaurant | gasten gastvrij onthalen en bedienen

Profiel

Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten volgens de regels van de kunst omzet in de heerlijkste gerechten. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om een ware gastheer/-vrouw te zijn in de zaal, ook in je vreemde talen. Gezondheid, voedingswaarden, duurzaamheid, hygiëne zijn belangrijke begrippen voor je. Je wil uitblinken in het ontvangen en bedienen van gasten, voorstellen en serveren van gerechten en dranken, creatief en flexibel werken. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken. 

Na het 6de jaar

Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Grootkeukenkok, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager  

theoretisch □□□□■ praktisch

Lessentabel 3e graad

HorecaGrootkeuken en cateringRestaurant en keuken
Derde graad Groenendaal5e jaar6e jaar5e jaar6e jaar5e jaar6e jaar
Huis vol toekomst111111
Algemene vakken
Geschiedenis11
Godsdienst222222
Lichamelijke opvoeding222222
Project algemene vakken6666
Talen
Engels222222
Frans222222
Nederlands33
Wetenschappen
Aardrijkskunde11
Horeca1313
Natuurwetenschappen11
Toegepaste bedrijfswetenschappen22
Wiskunde22
Beroepsgerichte vakken
Grootkeuken en catering1717
Restaurant en keuken1717
Totaal323232323232

Andere domeinen in de 3e graad van KNMC