Studieprofielen 3e graad
dubbele finaliteit
de wereld van de horeca | voedingswaarden en gezondheid (theorie, praktijk, wetgeving) | ondernemingszin
Je wil kennis én vaardigheden ontwikkelen in de wereld van zowel keuken en restaurant, als logies en onthaal. Je hebt oog voor voedingswaarden, gezondheid, veiligheid en hygiëne. Horeca betekent ook ondernemen. Je leert economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. Deze opleiding gaat verder dan de theorie: je oefent ook in gasten gastvrij onthalen en bedienen en leert het belang van teamwerk. Je bent een vlotte communicator, zowel in het Nederlands als in je vreemde talen.
Hotelmanagement, Wellbeing– en vitaliteitsmanagement, professionele bachelor Voedings -en dieetkunde, postgraduaat Voeding en gezondheid, postgraduaat Diabeteseducator, bachelor in de Voedingstechnologie
theoretisch □□■□□ praktisch
arbeidsmarktgericht
de wereld van keuken en restaurant | dieetleer
Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten op een zorgvuldige manier kunt verwerken tot een voedzame maaltijd voor een grote groep mensen. Dat je daar specifieke toestellen moet voor gebruiken en speciale productietechnieken moet voor ontwikkelen is boeiend. Je verdiept je in dieetleer en economisch en duurzaam handelen in de context van de grootkeuken. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om gasten te bedienen, ook in je vreemde talen. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken.
Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager
theoretisch □□□□■ praktisch
arbeidsmarktgericht
de wereld van keuken en restaurant | gasten gastvrij onthalen en bedienen
Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten volgens de regels van de kunst omzet in de heerlijkste gerechten. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om een ware gastheer/-vrouw te zijn in de zaal, ook in je vreemde talen. Gezondheid, voedingswaarden, duurzaamheid, hygiëne zijn belangrijke begrippen voor je. Je wil uitblinken in het ontvangen en bedienen van gasten, voorstellen en serveren van gerechten en dranken, creatief en flexibel werken. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken.
Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Grootkeukenkok, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager
theoretisch □□□□■ praktisch
- Horeca
-
dubbele finaliteit
de wereld van de horeca | voedingswaarden en gezondheid (theorie, praktijk, wetgeving) | ondernemingszin
Je wil kennis én vaardigheden ontwikkelen in de wereld van zowel keuken en restaurant, als logies en onthaal. Je hebt oog voor voedingswaarden, gezondheid, veiligheid en hygiëne. Horeca betekent ook ondernemen. Je leert economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. Deze opleiding gaat verder dan de theorie: je oefent ook in gasten gastvrij onthalen en bedienen en leert het belang van teamwerk. Je bent een vlotte communicator, zowel in het Nederlands als in je vreemde talen.
Hotelmanagement, Wellbeing– en vitaliteitsmanagement, professionele bachelor Voedings -en dieetkunde, postgraduaat Voeding en gezondheid, postgraduaat Diabeteseducator, bachelor in de Voedingstechnologie
theoretisch □□■□□ praktisch
- Grootkeuken en catering
-
arbeidsmarktgericht
de wereld van keuken en restaurant | dieetleer
Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten op een zorgvuldige manier kunt verwerken tot een voedzame maaltijd voor een grote groep mensen. Dat je daar specifieke toestellen moet voor gebruiken en speciale productietechnieken moet voor ontwikkelen is boeiend. Je verdiept je in dieetleer en economisch en duurzaam handelen in de context van de grootkeuken. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om gasten te bedienen, ook in je vreemde talen. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken.
Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager
theoretisch □□□□■ praktisch
- Restaurant en Keuken
-
arbeidsmarktgericht
de wereld van keuken en restaurant | gasten gastvrij onthalen en bedienen
Je bent geïnteresseerd in hoe je ingrediënten volgens de regels van de kunst omzet in de heerlijkste gerechten. Je bent sociaal vaardig en beschikt over de communicatieve vaardigheden om een ware gastheer/-vrouw te zijn in de zaal, ook in je vreemde talen. Gezondheid, voedingswaarden, duurzaamheid, hygiëne zijn belangrijke begrippen voor je. Je wil uitblinken in het ontvangen en bedienen van gasten, voorstellen en serveren van gerechten en dranken, creatief en flexibel werken. Je bent een teamspeler en kunt je schikken naar de hiërarchie die er heerst in de keuken.
Se-n-se Sommelier, Barman, Bereider van vleesproducten, Chef de partie, Chocolatier/Chocoladebewerker, Grootkeukenkok, Hotelreceptionist, Ijsbereider, Kelner, Slager-spekslager, Suiker en marsepeinbewerker, Uitbener-uitsnijder, Vleesbereider, Vleesbewerker, Wild- en gevogelteslager
theoretisch □□□□■ praktisch
Lessentabel 3e graad
Horeca | Grootkeuken en catering | Restaurant en keuken | ||||
Derde graad Groenendaal | 5e jaar | 6e jaar | 5e jaar | 6e jaar | 5e jaar | 6e jaar |
Huis vol toekomst | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Algemene vakken | ||||||
Geschiedenis | 1 | 1 | ||||
Godsdienst | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Project algemene vakken | 6 | 6 | 6 | 6 | ||
Talen | ||||||
Engels | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Nederlands | 3 | 3 | ||||
Wetenschappen | ||||||
Aardrijkskunde | 1 | 1 | ||||
Horeca | 13 | 13 | ||||
Natuurwetenschappen | 1 | 1 | ||||
Toegepaste bedrijfswetenschappen | 2 | 2 | ||||
Wiskunde | 2 | 2 | ||||
Beroepsgerichte vakken | ||||||
Grootkeuken en catering | 17 | 17 | ||||
Restaurant en keuken | 17 | 17 | ||||
Totaal | 32 | 32 | 32 | 32 | 32 | 32 |